Rólam

1987. április 26-án születtem Székesfehérváron. Itt nőttem fel Viziváros városrészben. Jelenleg feleségemmel és kislányommal Székesfehérváron élek.

 

Iskoláimat is itt végeztem. A Tóvárosi Általános Iskolába jártam testnevelés tagozatra, már 8 évesen az Alba Regia Kosárlabda Egyesület korosztályos utánpótlás csapatában játszottam. Később az Alba Regia korosztályos Kézilabda csapatát erősítettem. Abban a szerencsében volt részem, hogy még én is tanulhattam a székesfehérvári kézilabdázás egykori legendájától Gárdai Ferenctől.

 

Középiskolai tanulmányaimat a Székesfehérvári SZC Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban folytattam itt is érettségiztem. Ezután A Kodolányi János egyetemen szereztem közgazdász diplomát. A középiskola és az egyetem elvégzése között több évet éltem külföldön, tanultam, dolgoztam és utaztam a világban főleg Nagy-Britanniában és Kanadában.

Apai nagyapám és nagyanyám erdélyi származásúak, akik a második világháború viharos éveiben települtek Magyarországra. Anyai ágról tősgyökeres felsővárosi családból származom. Édesapám magyar válogatott kézilabdázó volt, a Videotonban játszott és itt is dolgozott egész életében, mint logisztikai vezető. Édesanyám hozzám hasonlóan szintén közgazdász, korábban az Alba Regia néptáncegyütes tagja volt.

Székesfehérváron születtem és abban a szerencsében volt részem, hogy itt nőhettem fel. Ez a meseszép város az, amit otthonomnak hívok. Szüleim lokálpatriotizmusa, az eddig életem, az iskoláim és az első szerelem is Székesfehérvárhoz köt.

Mint országszerte sokunknak az én utam is a Momentumba vezetett, mert úgy éreztem nekem is szerepet kell vállalnom hazám megreformálásában. A mi generációnknak kell átvezetnie a Magyarországot a XXI. századba, ami óriási feladat.

Büszke fehérváriként a versenyszférából azért érkeztem, hogy egy modern XXI. századi város felépítéséért dolgozhassam. A szakmai munkában, valamint a folyamatos párbeszédben hiszek. Munkám során azokat kívánom szolgálni, akiknek semmijük nincsen: a védteleneket, az elesetteket a magukra hagyottakat. Akiket sem korábban, sem most a NER úri világában nem képvisel senki.

Az elmúlt években teljesen megváltozott körülöttünk a politikai hangulat. Ma már nem kizárólag politikai oldalak között lehet választani, mint korábban, hanem aközött, hogy valaki elfogadja a jelenlegi korrupt és elnyomó kormányzást, vagy inkább vállalkozások közötti szabad verseny, a tudomány és a szabad sajtó pártján áll. Én az utóbbiban hiszek és ezért is dolgozom a mindennapokban.

 

Küldetésem

SZÉKESFEHÉRVÁR

Székesfehérvárinak lenni nagy büszkeség, ugyanakkor legalább ekkora kötelezettség is egyben. Hagyományaink, értékeink ápolása mellett fontos, hogy egy nyitott, fejlett és haladó szellemiségű közösséget építsünk. A város közgyűlésének a tagjaként egy modern és zöld városért dolgozom. A munkámra mint szolgálat tekintek, a várost és annak közösségét szolgálom.

MOMENTUM MOZGALOM

Modern, XXI. századi, szabad közösséget építünk. Mint a Momentum székesfehérvári és Fejér megyei elnöke azért dolgozom, hogy a megosztott társadalmat egyesítsem. Hogy békét és segítséget jutassak el oda, ahova korábban csak az értelmetlen ordibálás hangja jutott el. Hogy egymásban az azonosságot keresve építkezzünk tovább.

  • Tumblr
  • TikTok
  • Instagram